מחזור אלומיניום

הידעתם שמתכת האלומיניום היא אחת מן המתכות הנפוצות ביותר בעולם? ולמרות העובדה הזאת, האלומיניום עדיין נחשב לחומר יקר יחסית. אפשר לומר שהיוקר נובע מכמה סיבות והן:  
חסינות לקורוזיה, משקל נמוך, מוליכות חשמל וחום מעולה ועוד.
השימוש באלומיניום נעשה בשילוב עם מתכות כמו מגנזיום, נחושת וכו'. כאשר מערבבים אותו עם מתכות נוספות, מקבלים חומר איכותי, חזק, עמיד וגם קל. האלומיניום הוא חומר בסיסי ויעיל מאוד למגוון שימושים ועל כן, משתמשים בו רבות בתעשייה. את האלומיניום אפשר למחזר, שכן התכה חוזרת שלו לא פוגעת כלל בתכונות שלו.

שימושים רבים לאלומיניום

אפשר לראות שהאלומיניום נמצא בשימוש כמעט בכל ענפי התעשייה. מייצרים ממנו חיפויים לקירות (למידע נוסף, בקרו באתר: אלום גג), פרופילים, יריעות ועוד. תהליך יצירת האלומיניום גובה לא מעט משאבים וכמו כן דורש המון אנרגיה. מהסיבות הללו, נגרם נזק לאיכות הסביבה. כאשר מדובר על מחזור האלומיניום, כל שצריך הוא אחוז קטן של אנרגיה ומשאבים. אם לא היו ממחזרים את האלומיניום, הרי שהוא היה נטמן בקרקע והיה גורם לזיהום של מקורות האוויר והמים. כמו כן, הוא גם לא היה מתכלה ועל כן היה פוגע משמעותית באיכות הסביבה. יש שימוש באלומיניום ממוחזר בעולם הרכב, במחשבים, בכלי שייט, בייצור של חוטים וכבלים, בייצור של כלי בישול ועוד. היתרון הגדול הוא שאפשר למחזר אותו שוב ושוב וכך גם לשמור על הסביבה וגם להנות מחומר שיש לו המון תכונות שימושיות.

איך מבוצע תהליך המחזור?

חברות המתעסקות במחזור מעבירות את פסולת האלומיניום למפעלי התכה. במפעלים מבוצע מיון הכולל הפרדה של חומרים שאינם אלומיניום. לאחר מכן, מבוצע ניקוי יסודי של הפסולת משיירים. בהמשך, יבוצע תהליך של כבישה. מה הכוונה? פסולת האלומיניום נדחסת לקוביות וזאת על מנת להקטין את נפחה. לאחר מכן, היא מועברת לתנורי התכה ובשלב זה מתקבלת החלטה האם להוסיף חומרים נוספים לתערובת האלומיניום או להשאירה ללא תוספת החומרים הללו. כאן נציין שהחומרים בדרך כלל הם סיליקון, מגנזיום, אבץ ונחושת. כאשר מסתיים שלב ההתכה, ממשיכים לשלב היציקה. בשלב זה, משתמשים בתבניות עם הצורות הרצויות וזאת בהתאם לסוגי המוצרים הנדרשים. השלב האחרון של התהליך הוא ביקורת האיכות.

יתרונות האלומיניום

מלבד העובדה שהוא חומר יעיל ושימושי וכזה שיכול לעבור מחזור פעמים רבות וזאת מבלי לפגוע באיכותו, הוא גם גמיש ועל כן אפשר לעבד אותו בצורה נוחה. כמו כן, הוא גם מוליך חום ועל כן מתאים לייצור של מוצרי חשמל, מוצרי אלקטרוניקה, תאורה ועוד.  אפשר גם להשתמש באלומיניום בתחום המזון, שכן הוא אינו רעיל. ניתן לייצר ממנו אריזות וגם עטיפות למזון. בענף הבנייה, ניתן לראות שימוש באלומיניום לחיפויי קיר, לייצור דלתות ולייצור חלונות ומה הופך אותו מועדף? הוא אינו מתחמצן ואין לו בלאי גבוה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן